Traben-Trarbach

Vanaf de oever van de Moezel ziet men de twee stadsdelen Trarbach en Traben. Traben wordt begrenst door het voormalige fort Mont Royal en Trarbach, wat zich uitstrekt tot in Kautenbach dal, grenst aan de Hunsrück.

Wijnbouw en wijngebouwen Traben-Trarbach

De belangrijkste periode van de wijnbouw en de wijnhandel in Traben-Trarbach was tussen de 19e en het begin van de 20e Eeuw. Na Bordeaux, was Traben-Trarbach het belangrijkste wijnhandelscentrum ter wereld. De nachtwaker tour, een rondgang aan wijngaarden en wijnkelders, en een specifiek op kinderen gerichte rondleiding is een interessante optie. Uit dezelfde periode zijn de vele Jugendstil gebouwen, ontworpen door de Berlijnse architect Bruno Möhring. Jugendstil fans kunnen speciaal voor dit doel een rondleiding boeken.

De Moezel-omgeving wordt als ideaal wandelparadijs beschouwd, voor zowel beginners als professionals. De wijngaarden zijn altijd een prachtige omgeving, maar ook zijn er vele evenementen in de regio van de Moezel.
Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom, evenals groepen of paren. Wij begroeten graag fietsers en motorrijders, die ons huis kunnen gebruiken als uitgangspunt voor tochten door het prachtige landschap.
Een drukke dag kunt u afsluiten in het ruime aanbod van restaurants, wijnbars en wijnlokalen.
Vanaf 1,5 km van het huis.

Evenementen, cultuur en recreatie in Traben-Trarbach

Liefhebbers van spanning en entertainment zouden het casino kunnen bezoeken. Een andere attractie is de ruine Grevenburg . Naast de fort ruine Mont Royal, dat dateert uit de tijd dat Traben-Trarbach nog in Franse handen was, is er een groot avontuur-klim-park en een sport-vliegveld, waar u rondvluchten kunt boeken.

De Moezel regio ontdekken

De Moezel scheepsvaart biedt met de “Moselperle” de gelegenheid om andere wijngebieden te leren kennen. Als het weer niet zu goed is, nodigen musea, waaronder de barokke villa Böcking u uit voor een bezoek, naar verluidt is Goethe daar ook geweest om zijn vrijetijd door te brengen, het Midden-Moezel Museum, het huis van Ikonen en een fiets museum. Of waarom niet een wijnproeverij met hapjes, bij een van de vele wijhuizen. Prachtige locaties, zoals luxe hotels, gezellige restaurants en chique ingericht etablissementen bieden een regionale of ook verfijnde keuken aan. Sterk aanbevolen, zijn volgens ons, de kleine wijnboerderijen, die slechts een deel van het jaar geopend zijn, en goede en gunstige huisgemaakte gerechten, vaak in individueel ingerichte, voormalige wijnperskelders aanbieden.
Traben-Trarbach heeft dus u het hele jaar – of in de winter of in de zomer – iets aan te bieden.

Ook in de winter heeft de omgeving van de Moezel u veel te bieden – zowel wellness als recreatie, sport en actie. Voor ontspannen momenten samen of met het hele gezin is ons vakantiehuis een ideale accommodatie in de rustige winterperiode.

Der Kerstmarkt (wijn-nacht-markt) in de kelders

Traben-Trarbach is gewoon mooi in de winter. Hoewel de wijngaarden kaal zijn, is het des te beter de wijn te proeven in de wijnmakerij. En een hoogtepunt is de kerstmarkt (wijn-nacht markt) in de Trabener kelders, waar wijn, plezier en cultuur centraal staan. Al tijdens de aankomst, lokken de historisch huizen, in verschillende kleuren verlicht, u naar de wereld van de kelders. In Ruime, door tunnels verbonden, voormalige oude wijnkelders, kan tijdens alle weersomstandigheden, met droge voeten worden gewandeld over de kerstmarkt. De markt is geopend vanaf het begin van de Adventstijd tot en met de eerste week van januari.

Bij het oude station, is een ijsbaan beschikbaar, en de helder verlichte straten voltooien de romantische sfeer.

Thermaalbad in Traben-Trarbach

Het stadsdeel Bad Wildstein is met zijn warme minerale bron een tip onder kenners, en is het enige heilzame bad in het Moseltal. Er is ook een grote sauna, een therapie centrum en een wellness afdeling. Liefhebbers van Ayurvedische toepassingen, komen in Bad Wildenstein aan hun trekken.
Op afspraak /beschikbaarheid zijn evt La Stone massages door mij persoonlijk bij te boeken in uw vakantiehuis.
Voor wintersporters is er het wintersportgebied op de Erbeskopf in de Hunsrück, de hoogste berg van Rheinland-Pfalz, op slechts 33 km afstand gelegen.

En er is nog meer te doen, klik verder voor tips in de omgeving!

DutchEnglishGerman