Te doen in de Moezelstreek

In de Moezelstreek hoef je je niet te vervelen. Informatie over wat Traben-Trarbach te bieden heeft vind je via deze link. Op deze pagina een greep uit de mogelijkheden in de omgeving:

Prima gemarkeerde wandelpaden langs de Moezel

Op goed onderhouden paden (zoals de Panorama wandelweg) een deel van de Jakobus-Pilgerweg, of de route “Moezel”, met of zonder begeleiding van een gids. Een heel mooi dagje uit, is de wandeling naar Bernkastel-Kues (ca. 2 uur wandelen), waar u kunt rusten en de plaats verkennen…In de avond kunt u zich met de “Moselperle” comfortabel terug laten varen. Tal van ruïnes en kloosters kunnen bewandeld en bekeken worden in de nabije omgeving.

Sport, actie en meer

In Traben-Trarbach is een jachthaven en een kanoverhuur bedrijf. Met eigen of gehuurde fietsen (verhuur op 1 KM van het huis) kunt u genieten van de dalen, zoals de Moselradweg, of gebruikt u, als mountainbike liefhebber, een van de gemarkeerde routes in de omliggende bossen. Ook gemarkeerde Nordic Walking-routes bevinden zich in de heuvels en de bossen. In de omgeving is er de mogelijkheid om te zeilen, motor- en paragliding, en als u het leuker vindt om wat te bekijken, dan kunt u een ballonvaart boeken..Verder is er in Hahn (18 km) een golfbaan.

Spelen, plezier en avontuur – niet alleen voor de kinderen

Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor u, raden wij, de in de buurt gelegen zomer rodelbaan, het vrijetijdspark Bell, het avontuurbad Kröv, de overdekte speeltuin,, het wild- en Eifel dierenpark aan.

Wijnsteden Moezelstreek

Andere historische wijnsteden zoals Zell, Enkirch en Cochem kunnen worden verkent. Bijzonder opmerkelijk is Bernkastel-Kues met zijn, door vakwerkhuizen omgeven marktplaats. De Burg Landshut kan worden bewandeld en is gemakkelijk te bereiken per trein. Vanaf hier kunt u genieten van het prachtige uitzicht over het dal van de Moezel.

Bestemmingen & Attracties

Ook andere heuvels zijn ideaal als bestemming voor wandelaars. Vaak kunt u kiezen tussen wegen met lichte, of uitdagender helling, om dan te worden beloond met een spectaculair uitzicht. In sommige ruïnes en kastelen is er prima gastronomie, voor elk budget. Wie steile beklimmingen te inspannend vindt, kan bijvoorbeeld de Panaoramaweg van Traben richting Kröv nemen, die in een breder deel van de Moezelvallei voert. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op de rivier de Moezel, en naar de oude stad van Trarbach.

Geliefde steden als Koblenz en Trier

Steden die de moeite van het bezoeken waard zijn, zijn Koblenz (60 km) en natuurlijk Trier (50 km) met zijn imposante en deels goed bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd. Een andere trip, zou een reis naar Luxemburg kunnen zijn.. Ook kan op een avond een tour met de bus naar Parijs geboekt worden.

Bezienswaardigheden en cultuur

Typisch voor de Moezelstreek, zijn de verschillende bezoekers mijnen, de Keltische nederzetting Bundenbach (28 km) en het Vulkanhaus (vulkaanhuis) in Strohn (34 km). Voor vakantiegangers die interesse hebben in mineralen en edelstenen, is Idar-Oberstein is een goede bestemming.

Het marktplein in Bernkastel

Ontdek de Dom in Trier

De keizerlijke kasteel van Cochem

De Burg Elz – een echte ridder kasteel

DutchEnglishGerman